Najljepši poklon za Majčin dan

By DostavaCvijeca
In Ljubav
svi. 5th, 2022
0 Comments
579 Views

Majčinstvo: Sva ljubav počinje i završava tamo. Proslava Majčinog dana je posebna prilika za obiteljsko okupljanje kada slavimo tu divnu ženu u našem životu.

flower box majcin dan

To je dan koji je posvećen obiteljima, intimnoj atmosferi uz cvijeće i darove koje su djeca posebno pripremila za svoje majke, i gdje iskazujemo ljubav i poštovanje za sve što su u životu za nas napravile.

flower box majcin dan

Koje cvijeće pokloniti za Majčin dan?

Znate li da se se na Majčin dan u mnogim državama diljem svijeta tradicionalno daruju bijeli karanafili koji predstavljaju čistoću, mir, osjećaj nježnosti i dobrotu?

Ta tradicija sa bijelim karanfilima nije jedini izbor, ali zašto ne iskoristiti njihovu raskošnost u ovo doba godine? Zbog svoje nježnosti i različitih boja može se vrlo lako uklopiti u predivan buket sa različitim proljetnim cvijećem.

buket sa karanfilima

Osim cvjetnih kutija sa natpisom “I Love You, Mom”, izdvojit ćemo nekoliko omiljenih cvjetnih aranžmani povodom Majčinog dana sa naše web trgovine.

Cvjetni aranžmani sa ružama

flower box sa ruzama

Ruže ne znače samo romantiku. Mogu simbolizirati svašta – žuta znači prijateljstvo, dok nježna ružičasta označava radost i divljenje (baš za Majčin dan). Nježni cvjetovi ruže zasigurno će joj izmamiti osmijeh na licu.

101 ruza

Cvjetni aranžmani sa tulipanima

Majčin dan je proljetna proslava što tulipane čini odličnim sezonskim izborom. Dolaze u svim bojama kako biste mogli odabrati maminu savršenu nijansu ili je iznenaditi jarkim duginim bojama.

tulipani flower box

Cvjetni proljetni aranžmani

Proljeće je puno predivnog, bojama bogatog cvijeća. To je jedan od razloga zašto mnogi biraju proljetne, mirisne bukete kako bi izrazili svoje “Volim te” na Majčin dan.

proljetni flower box

Kod osoba veselog karaktera, ovakav buket ili cvjetna kutija izmamit će široki osmijeh na licu. Poklonite joj i ono nematerijalno, darujte joj posebnu večeru, prošetajte s njom, pripremite joj jutarnju kavu i podijelite s njom koju minutu svog vremena svakog dana kao znak ljubavi, poštovanja i zahvalnosti što postoji u vašem životu.

proljetni buket

Znate li kako je uopće nastao Majčin dan i zašto se slavi?

Stari Grci i Rimljani imali su svoje festivale na kojima su slavili majke i majčinstvo. 

Tradicija darivanja bijelih karanfila započela u 20. stoljeću. Ann Reeves Jarvis 1858. godine je osnovala “Majčin radni klub” koji se odnosio na skupove majki kojima je cilj bio poboljšanje sanitarnih uvjeta te smanjenje stope smrtnosti kod dojenčadi.

Začetnica ideje o slavljenju majčinstva, Ann Reeves Jarvis, preminula je 1905. godine. Kao velika podrška svojoj majci, Anna Marie Jervis je odlučila nastaviti njezin rad.

Na drugu godišnjicu smrti svoje majke, osnovala je “Memorial Mother’s Day Meeting” kada je kupila 500 bijelih karanfila te ih dijelila lokalnim majkama u crkvi. 

Godine 1914. američki Kongres je drugu nedjelju u svibnju proglasio Majčinim danom i državnim blagdanom, a simbol i tradicionalno cvijeće koje se poklanja majkama je bijeli karanfil, omiljeni cvijet majke Anne Marie. Uskoro nakon toga, proslava Majčinog dana se proširila po čitavom svijetu.

Zavirite na našu web stranicu Dostava cvijeća gdje uz cvjetne aranžmane možete dodatno obogatiti svoje iznenađenje za Majčin dan šampanjacem, pralinama, balonom, plišanim medvjedićem ili pak Ferrero Rocher čokoladicama. 

Dostavljamo u gotovo sve dijelove Hrvatske, a dostava za područje grada Zagreba i Splita  je besplatna.

Dolaskom u našu cvjećarnicu, Strelitzia, koja se nalazi u Splitu, na adresi Vinkovačka 23a, imate priliku da odaberete cvjetni poklon za vašu majku. Za sve aktualnosti pratite naše društvene mreže Facebook i Instagram.

*Članak originalno objavljen na Dalmacija Danas

 

facebook comments: